Home
 
Choose Your City
Change City

Quiz: How well do you know your scary movies?

Ever get your scary movies mixed up thanks to generic names? Take this quiz to see how well you know your scary movie titles.

Fall film season is upon us, and we all know what that means: Bring on the scary movies!

After an early run of “The Conjuring,” we officially kicked off the Halloween fun last month with 2011’s indie home invasion flick, “You’re Next.” Other —more commercial — fright-night delights that are slated for release in the coming weeks include “Insidious: Chapter 2” (Sept. 13) and a remake of 1976’s “Carrie” (Oct. 18).

Sadly, there’s not a new chapter of “Paranormal Activity” until the fifth installation hits big screens in 2014. But that’s OK: We have another chapter of 2011’s “Insidious”! You remember “Insidious,” don’t you? It’s the one with the creepy little child who … no, wait, there's a haunted old mansion that … hang on, a family moves to an eerie small town …

OK, so maybe we’re not all so clear on what happened in “Insidious” — and maybe that’s because we never really knew why it was called that. (We humbly suggest that it should have been called “The Further,” which is the name of the supernatural otherworld referenced in the film.)

Actually, scary movies with obscure titles makes it very hard to keep track of which is which. More importantly, generic names make it all too easy to get confused about the franchise mythology (when it’s there at all). So, in honor of Halloween scary movie season and our unending love for spooky flicks, here’s a quiz on recent horror movie titles.

1. What is “Insidious” about?

a. Paranormal spirits entering through a portal.
b. The ghost of a murdered girl seeking revenge.
c. A seemingly innocent child with a dark side.
d. An ancient curse attached to a symbolic item.

2. Only one of these is actually about a haunted house:

a. “A Haunted House”
b. “Silent House”
c. “The House on Haunted Hill”
d. “House at the End of the Street”

3. The sequel to “Offspring,” about a cannibal civilization in the woods, is:

a. “Mama”
b. “Orphan”
c. “The Woman”
d. “The Orphanage”

4. Which of these does not have a celebrity in the starring role?

a. “The Grudge”
b. “Orphan”
c. “Case 39”
d. “Sinister”

5. In this scary movie, having no electricity adds to the ambiance:

a. “Don’t Be Afraid of the Dark”
b. “Silent House”
c. “The Dark”
d. “Darkness”

6. Which movie does not feature a strong female lead?

a. “Mama”
b. “The Woman”
c. “The Woman in Black”
d. “The Awakening”

7. This scary movie involves a priest:

a. “The Omen”
b. “The Ward”
c. “The Pact”
d. “The Call”

8. Which of these plot twists is not alike?

a. “The Ward”
b. “The Sixth Sense”
c. “The Awakening”
d. “The Others”

9. Which of these is about a former mental asylum?

a. “Apartment 1303”
b. “Session 9”
c. “1408”
d. “Case 39”

10. Which of these is not a “possessed child” movie?

a. “The Omen”
b. “Case 39”
c. “The Ward”
d. “Insidious”

11. Which of these is not about paranormal investigators?

a. “The Awakening”
b. “Paranormal Activity”
c. “The Innkeepers”
d. “The Conjuring”

12. Which of these has not been redone as a scary movie in both America and Japan?

a. “The Grudge”
b. “The Ring”
c. “Dark Water”
d. “Orphan”

13. Which of these movies has not had a sequel (yet)?

a. “Paranormal Activity”
b. “The Grudge”
c. “The Omen”
d. “The Pact”

That’s it, you’re done! (Like what we did there, with the number of questions?)

Ready to find out how you rate as a scary movie aficionado?

Scroll down.

.

.

.

Answers:

1) a 2) c 3) c 4) b 5) b 6) c 7) a 8) a 9) b 10) c 11) b 12) d 13) d

Now that you've completed this quiz, you will die in seven days. Just kidding. But now you can share it with other scary movie lovers to see how you measure up.

 
 
Consider AlsoFurther Articles