With two distinct designs, Stonebrook Condominiums shows off how competing lifestyles can both find joy in contemporary style.

 

Designer Sean Swayze outfitted two different model suites at the Mississauga development, one aimed at young buyers looking for an ideal starter pad, the other built for an older demographic looking for elegant modernity.

 

In the 803 sq. ft., one-bedroom plus den Lakeshore model, Swayze went for a bright, energetic palette that features lots of whites and apple greens mixed in with some yellow and orange candy tones. The open kitchen includes hanging cabinetry in a charcoal finish on linear grain wood. All the walls in the suite are painted white except for a few accent walls in places like the kitchen to give some visual interest.

 

The overall effect creates a space that feels youthful and fun, not the often-dreary contemporary cliché of dark, ominous tones so common in modern designs.


“The (Lakeshore) suite has more of a younger, contemporary look. I just wanted it to feel light and airy and fresh. We wanted it to be very natural in feeling and show you can have fun with a space. It’s more playful because it isn’t that serious, severe look,” Swayze said.


The Lorne Park model celebrates a conspicuously more grown-up look with a focus on cream, zinc and taupe tones with much more of a deliberately elegant approach throughout the suite in the choice of furniture and accessories


Swayze envisioned the 1,445 sq. ft., two-bedroom plus den Lorne Park model as more of a refuge for empty-nesters shifting gears to something more adult in look and feel now that the kids have left the roost. A luxurious mix of fabrics in the living area create a satisfying melange of textures while traditional elements like the chandelier — a linear design with organza shades — are specially chosen for their more up-to-date look.


“The Lorne Park shows off more of a transitional look that’s eclectic because people would be bringing more of the treasures they’ve collected from around the world into the space. The whole design is a tailored down version of traditional and there’s a layering of fabric to give the space more depth and interest as well,” Swayze said.